新东方网>留学>LSAT考试>LSAT辅导>LSAT分析推理>正文

LSAT分析推理之官网样题(一)

2016-05-10 11:43

来源:LSAC

作者:

  新东方网LSAT频道在此与大家分享LSAC官网上公布的LSAT分析推理样题(一),希望对大家备考LSAT分析推理有所帮助。

  The sample questions that follow are typical of the Analytical Reasoning problems you will find on the LSAT. There is a brief passage that presents a set of conditions, followed by questions about the relationships defined in the passage. While each passage among the examples here is followed by only one or two sample questions, each passage in the Analytical Reasoning section of the actual LSAT is followed by five to seven questions.

  Directions:

  Each group of questions in this section is based on a set of conditions. In answering some of the questions, it may be useful to draw a rough diagram. Choose the response that most accurately and completely answers the question and blacken the corresponding space on your answer sheet.

  Passage for Question 1

  A university library budget committee must reduce exactly five of eight areas of expenditure—G, L, M, N, P, R, S, and W—in accordance with the following conditions:

  If both G and S are reduced, W is also reduced.

  If N is reduced, neither R nor S is reduced.

  If P is reduced, L is not reduced.

  Of the three areas L, M, and R, exactly two are reduced.

  Question 1

  If both M and R are reduced, which one of the following is a pair of areas neither of which could be reduced?

  G, L

  G, N

  L, N

  L, P

  P, S

  Explanation for Question 1

  This question concerns a committee’s decision about which five of eight areas of expenditure to reduce. The question requires you to suppose that M and R are among the areas that are to be reduced, and then to determine which pair of areas could not also be among the five areas that are reduced.

  The fourth condition given in the passage on which this question is based requires that exactly two of M, R, and L are reduced. Since the question asks us to suppose that both M and R are reduced, we know that L must not be reduced:

  Reduced: M, R

  Not reduced: L

  The second condition requires that if N is reduced, neither R nor S is reduced. So N and R cannot both be reduced. Here, since R is reduced, we know that N cannot be. Thus, adding this to what we’ve determined so far, we know that L and N are a pair of areas that cannot both be reduced if both M and R are reduced:

  Reduced: M, R

  Not reduced: L, N

  Answer choice (C) is therefore the correct answer, and you are done.

  When you are taking the test, if you have determined the correct answer, there is no need to rule out the other answer choices. However, for our purposes in this section, it might be instructive to go over the incorrect answer choices. For this question, each of the incorrect answer choices can be ruled out by finding a possible outcome in which at least one of the two areas listed in that answer choice are reduced. Consider answer choice (A), which lists the pair G and L. We already know that for this question L must be one of the areas that is not reduced, so all we need to consider is whether G can be one of the areas that is reduced. Here’s one such possible outcome:

  Reduced: M, R, G, S, W

  If areas M, R, G, S, W are reduced, then the supposition for the question holds and all of the conditions in the passage are met:

  M and R are both reduced, as supposed for this question.

  Both G and S are reduced, and W is also reduced, so the first condition is satisfied.

  N is not reduced, so the second condition is not relevant.

  P is not reduced, so the third condition is not relevant.

  Exactly two of L, M, and R are reduced, so the fourth condition is satisfied.

  Thus, since G could be reduced without violating the conditions, answer choice (A) can be ruled out. Furthermore, since G appears in the pair listed in answer choice (B), we can also see that (B) is incorrect.

  Now let’s consider answer choice (D), which lists the pair L and P. We already know that for this question L must be one of the areas that is not reduced, so all we need to consider is whether P can be one of the areas that is reduced. Here’s one such possible outcome:

  Reduced: M, R, P, S, W

  If areas M, R, P, S, and W are reduced, then the supposition for the question holds and all of the conditions in the passage are met:

  M and R are both reduced, as supposed for this question.

  G is not reduced, so the first condition is not relevant.

  N is not reduced, so the second condition is not relevant.

  P is reduced and L is not reduced, so the third condition is satisfied.

  Exactly two of L, M, and R are reduced, so the fourth condition is satisfied.

  Thus, since P could be reduced without violating the conditions, answer choice (D) can be ruled out. Furthermore, since P appears in the pair listed in answer choice (E), we can also see that answer choice (E) is incorrect.

  This question was of moderate difficulty, based on the number of test takers who answered it correctly when it appeared on the LSAT. The most commonly selected incorrect answer choice was response (E).

报考指南 考试时间 每年在2月、6月、9月或10月、12月安排考试,点击查看具体安排
考试科目 阅读理解、分析推理、逻辑推理及不计分的写作
官网/报名 报名入口
成绩查询
报考指导 考试费用
考场选择
评分标准
成绩要求

  最新热文推荐:

  留学考试2015年终盘点及2016备考规划

  2016年世界大学排名最新整理

  最新留学申请托福成绩要求

  留学生回国生存指南

  2016年新SAT美国首考解析汇总

  2016年ACT考试形势及备考建议

(责任编辑:马荟)

新东方网托福官方微信:新东方托福 (微信号:xdftoefl

最新考试资讯、托福预测、托福解析,请扫一扫二维码,关注我们的官方微信! 

新东方留学考试辅导专区

班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

焦点推荐

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。